PARTNERJI

FIVIA

Podjetje Fivia je slovenski filmski in video distributer, ki je bilo ustanovljeno leta 1990 in distribuira filme neodvisnih založb. Fivia je tudi partner in distributer evropskih filmov prek mreže Europa Cinemas. Od leta 2010 Fivia organizira Festival evropskega in mediteranskega filma.
www.fivia.si

CINEMANIA GROUP

Podjetje Cinemania Group je slovenski kino in video distributer. Cinemania group si prizadeva ljubiteljem filma ponuditi zanimive filmske zgodbe najrazličnejših režiserjev iz celega sveta ter tako vsakomur približati pestrost in čarobnost filmske umetnosti.
http://www.cinemania-group.si/

DEMIURG

Podjetje Demiurg je slovenski kino in video distributer.

Demiurg je distribucija za občinstvo, ki ima odprte oči, misli in ne molči.

https://www.demiurg.si/

KARANTANIJA CINEMAS

Podjetje Karantanija Cinemas je slovenski kino distributer.
https://bsf.si/sl/organizacija/karantanija-cinemas/

VERTIGO

Vertigo, Zavod za kulturne dejavnosti je bil ustanovljen leta 1994. Vodi ga producent Danijel Hočevar, ki je skupaj z režiserjema Damjanom Kozoletom in Metodom Pevcem tudi solastnik zavoda.

V njihovi produkciji je nastalo več kot 40 celovečernih filmov in mednarodnih koprodukcij, med katerimi so najbolj znani oz uspešni filmi Slovenka in Za vedno, režiserja Damjana Kozoleta, Aleksandrinke in Lahko noč, gospodična, režiserja Metoda Pevca, Kruh in mleko, režiserja Jana Cvitkoviča, Gremo mi po svoje in Gremo mi po svoje 2, režiserja Miha Hočevarja…

http://www.vertigo.si/

KINODVOR

Kinodvor je od ustanovitve oktobra 2008 osrednji mestni kino s kakovostno in raznoliko filmsko ponudbo in programom za otroke in mlade. Kinodvor je tudi festivalsko središče in živahno družabno srečevališče, ki namenja velik poudarek izkušnji obiska kina, podprti s posebnimi dogodki, ter povezovalec različnih akterjev na področju kinematografije in avdiovizualne oziroma filmske umetnosti.

http://www.kinodvor.org

BUKLA

BUKLA je brezplačna revija o dobrih knjigah, ki predstavlja knjižne novosti domačega in tujega leposlovja, družboslovja, naravoslovja, poezije, strokovnih literarnih revij, otroške in mladinske literature, priročnikov in vse druge novosti, povezane s knjigami. Pod drobnogled postavlja izstopajoča pisateljska peresa in knjižne zbirke ter ostale literarne ustvarjalce. O svojem odnosu do knjig in branja v Bukli pišejo tudi slovenski kulturniki in strokovnjaki ter tako opozarjajo na dogajanja v založništvu in knjigotrštvu.

https://www.bukla.si/