Smo  založniki in distributerji večine filmov, ki v Sloveniji izidejo na DVD formatu s slovenskimi podnapisi. Razvili smo dobra in dolgoročna partnerstva s posamezniki in ustanovami, ki gradijo kakovostne (javne ali zasebne) zbirke avdiovizualnih del. V skoraj dvajsetih letih smo sodelovali z veliko večino založnikov kot distributerji, sedaj pa sodelujemo pri nabavi avtorskih pravic za svoje izdaje s podjetji Cinemania, Demiurg, Fivia in Karantanija Cinemas.
Naše poslanstvo je javna dostopnost najkakovostnejših avdiovizualnih del iz vseh svetovnih nacionalnih kinematografij ob doslednem spoštovanju avtorsko pravne zakonodaje in s slovenskimi podnaslovi ter pod poslovnimi pogoji, ki lahko zadovoljijo vse v verigi od dobaviteljev in imetnikov pravic do posameznikov, splošnih knjižnic, šol in drugih javnih ustanov. Našim strankam skušamo pomagati tako, da jim dobavljamo, svetujemo pri izboru in posredujemo informacije o dostopnosti tistega česar sami ne moremo zagotoviti.

V dvajseto leto poslovanja vstopamo  kot največji založnik in  dobavitelj celovečernih in dokumentarnih filmov ter animacije, splošnim in šolskim knjižnicam v Sloveniji. V tem segmentu smo podjetje, ki je kot dobavitelj skupaj s slovenskimi splošnimi knjižnicami odgovorno za največji delež javnih zbirk avdiovizualnih del na DVD pri nas. Na področju maloprodaje pa sodelujemo s podjetjem Nika, z ZKP RTV Slovenija,  s knjižnim klubom Svet Knjige,  s Kinodvorom in knjigarnami Sanje ter drugimi. Razvili smo svojo spletno trgovino www.filmoteka.eu, ki jo tekoče bogatimo z novostmi.

Z izdajanjem slovenskih filmov skušamo ustvariti pestrejšo pokrajino slovenskih filmskih vsebin na DVD. Sodelujemo s slovenskimi filmskimi produkcijskimi hišami  Arsmedia, Bela film, Friendly , Gustav film,  Lignit film, Nukleus, Senca film in Vertigo. In prihajajo še drugi.

Smo edini v Sloveniji, ki lahko ponudimo VSE slovenske celovečerne filme, ki so izšli na DVD ali BluRay  formatu od nastanka teh medijev do danes in so dostopni.

Slovenijo želimo ohraniti na zemljevidu večine razvitih držav, kjer si ob vseh modernih platformah za prenos av vsebin, posamezniki in ustanove še vedno lahko filme, če to želijo, kupijo v izdajah na dvd in drugih fizičnih nosilcih s podnapisi v svojem jeziku.

Podatki o podjetju

GO PARTNER d.o.o., poslovne storitve
Tržaška cesta 114, 1370 Logatec
davčna številka: SI 12573698
matična številka: 5489385000
TRR: IBAN SI56 1010 0004 5765 953 (Banka Intessa Sanpaolo d.d.)

Kontakt:

info@filmoteka.eu